Ski staza Centar

Ski staza Centar nalazi se u neposrednoj blizini odmarališta „Crni vrh“, hotela Pepa i Divčibarskog zamka. Proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600m. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100m. Na stazi postoji ski lift vučnica (vučnа sаjlа sа tаnjirom koji se stаvljа između nogu), a kapacitet lifta je 700 skijaša na sat. Nagib staze odgovara srednjem kvalitetu skijaša. Posebna draž stazeCentar je pogled koji se pruža sa njenog vrha na vence planina Zapadne Srbije i koji mnoge skijaše ostavlja bez daha. U sunčanim danima na horizontu se vidi čak i planinski masiv Kopaonika. Posebnu zadovoljstvo pruža noćno skijanje na stazi koja je osvetljena od podnožja do vrha.

Radno vreme žičare u martu je od 10:00 do 16:00 časova.

Pogledajte cene ski karata za sezonu 2014/2015…

Ski staza Crni vrh

Nova ski staza je dužine 850m, puštena je u rad u januaru 2008. godine. I ona se nalazi na severnoj strani Crnog vrha, i na njoj se nalazi dvosedna žičara kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Nema osvetljenje za noćno skijanje. Staza je teža od stare ski staze Crni vrh i odgovara veštijim skijašima.

Staze za decu

Ski lift postoji kod odmarališta “Zmaj”, a za početnike tu je ski lift u blizini hotela “Maljen”. Kod odmarališta “Stevan Filipović” sa padina vrha Golubac ide treći divčibarski ski lift. Sva tri ski lifta postavljena su na blago nagnutom terenu, na livadama bez drveća i panjeva, idealno za decu i početnike u skijanju.