Odmor za decu iz poplavljenih područja

Crveni krst Beograda, u saradnji sa gradom Beogradom i JKP Infostan, inicirao je da uz junske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta za prikupljanje sredstava za oporavak dece iz poplavljenih područja i siromašne dece.

Preko 8.000 domaćinstava odazvalo se ovom apelu i na taj načinu je prikupljeno preko 3 miliona dinara za sedmodnevni boravak na Divčibarama za više od 200 dece.

Sva deca su uzrasta od 8-12 godina, a osnovni kriterijum za njihov izbor je da su njihovi stambeni objekti poplavljeni. Mališani su podeljenie u tri grupe koja će u hotelu Maljen boraviti u periodu od 7 – 28. avgusta. Prvu grupu čine deca iz četiri obrenovačke osnovne škole, u drugoj će biti i njihovi vršnjaci iz škola iz: Lazarevca, Voždovca, Palilule i Rakovice, dok treću grupu čine deca iz socijalno ugroženih područja.

O mališanima brinu 4 vaspitača, koordinator programa, dva animatora i lekar. Bogat dnevni i večernji program obuhvata različite edukativne sadržaje u radionicama  i sportske aktivnosti, kao što su kupanje u bazenu, šetnje i turniri u raznim sportovima.

Za ovu decu kraj prošle školske godine nije imao uobičajen završetak, a za mnoge od njih, ni početak sledeće neće biti uobičejen. Da bi im pomogli da to na trenutak zaborave, Crveni krst Beograda pripremio im je i razne poklone koji su obezbeđeni iz donacija – od higijenskih paketa, preko torbi sa školskim priborom do patika.

Crveni krst Beograda zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su svojim donacijama omogućili da se program oporavka dece realizuje.

Facebook komentari