Booking.com Booking.com

Promo

Divcibarski zamak

Promo

Pepa Divcibare

Promo

Dav+ Video nadzor

Promo

Divcibare

Turistička organizacija Valjevo dobila sredstva za projekte razvoja turizma na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ove godine finansijski će podržati projekte razvoja turizma na Divčibarama u vrednosti od deset miliona dinara. U narednom periodu Turistička organizacija Valjevo uz podršku grada Valjeva i partnera rukovodiće projektima u oblasti unapređenja turističke infrastrukture na turističko-planinskom mestu Divčibare. U planu je izrada zabavnog parka u centru Divčibara, izrada biciklističkih staza i pešačkih staza sa odmorištima.

Ovo je nastavak aktivnosti i ulaganja u razvoj turističke ponude Divčibara, koje se direktno naslanjaju na Strategiju razvoja turizma Republike Srbije 2016-2025, gde se Divčibare pozicioniraju kao jedna od prioritetnih turističkih destinacija.

Stanje na ski stazi Crni vrh

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Trenutna količina proizvedenog snega na stazi nije dovoljna za skijanje celom dužinom staze, a najavljeno otopljenje ne ide u prilog promeni situacije na bolje. U donjem delu staze postoji potrebna količina snega za organizovanje ski poligona i ŠKOLE SKIJANJA ZA POČETNIKE. Od sutra se kreće sa školom.

Takođe, od sutra do nedelje 19. februara, uvode se PANORAMSKE VOŽNJE ŽIČAROM.

Cena karte je 300 dinara.
Za decu do 10 godina vožnja je besplatna.
Radno vreme žičare je od 10 do 15 časova.
Kafić radi od 9 do 16 časova.

Počinje sezona skijanja na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Ski staza „Crni vrh“ biće otvorena za skijaše u četvrtak 5. januara 2017. godine. Ulaz je besplatan. Radno vreme staze je od 9 do 16 časova.

Dužina staze „Crni vrh“ je 850 metara, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi 180 metara.
Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat.
Na stazi radi sistem za veštačko osnežavanje. Prirodnog snega trenutno nema.

 

Ski staza Crni vrh biće spremna za skijaše za Novu godinu

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Staza Crni vrh na Divčibarama juče je svečano otvorena uz puštanje sistema za veštačko osnežavanje. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović  istakao  je ovom prilikom da je ulaganje u razvoj turizma na  Divčibarama svakako jedan od prioriteta rukovodstva grada.

„Nova gradska vlada je u Divčibare planirala da sledeće godine uloži oko 40 miliona dinara. Svi znamo šta Divčibare znače za Valjevo i šta je značilo za sve nas koji smo provodili ovde i zimske i letnje raspuste tokom prethodnih decenija, dok smo bili deca. Nismo više deca, nećemo više da se igramo, želimo da ozbiljno ulažemo u Divčibare. Ovo je prvi korak, a očekujem da iduće godine bude jedan odlučujući iskorak i da krenemo da Divčibare vratimo na turističku mapu Srbije i rekao bih bivše Jugoslavije, pa i šire na turističku mapu Balkana“, rekao je gradonačelnik na ceremoniji svečanog otvaranja.

Firma „Kej invest nekretnine“ zakupila je ski stazu Crni vrh na Divčibarama na period od 15 godina. Staza poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Po međunarodnoj kategorizaciji staza ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima. U opremanju staze, uložena su značajna sredstva i zahvaljujući ulaganju u sistem za veštačko osnežavanje, sezona skijanja će biti produžena.

„Na današnji dan 27. decembra 1925 godine su započete prve aktivnosti na formiranju Divčibara kao turističkog centra. Zato smo u dogovoru sa Gradom kao partnerom izabrali da se to otvori baš na današnji dan. Žao nam je što vremenski uslovi nisu išli na ruku i dozvolili da staza bude pokrivena snegom. Nadamo se da će sledećih dana kada to vremenske prilike budu dozvolile ova staza moći da proradi i da primi prve goste. Ugovor sa gradom kao većinskim partnerom u ovom poslu moglo bi se nazvati kao neko prvo privatno javno partnerstvo sklopljen je početkom ove godine. Uspeli smo da i uprkos raznim tehničkim problemima projekat završimo do kraja.Biće mi drago da nam budete gosti u narednim godinama i pozivam vas da dođete kad god imate vremena, da možda pre dođete na Divčibare, Zlatibor ili Kopaonik, pre nego što se uputite u Francusku ili Italiju. Divčibare je mesto na koje možete da dođete na dan, na vikend, mini ili duži odmor.Danas puštamo i zvanično u rad sistem za veštačko osnežavanje, a verujem da ćemo za nekoliko dana otvoriti i ski stazu“, istakao je vlasnik i direktor firme „Kej“ Miodrag Maksimović.

O značaju Divčibara kao turističke destinacije i strategiji daljeg ulaganja u razvoj turizma direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović pozdravila je ovaj skup i istakla sledeće: „I u trenutku kada se zaista ne samo za turizam Divčibara nego generalno za planinski turizam Srbije dešava izuzetno važna stvar, a to je otvaranje ski staze sa veštačkim osnežavanjem koje će doprineti da se ne samo pojača nego da se produži zimska sezona  na Divčibarama i da Divčibare zaista budu postavljene na ono pravo mesto koje zaslužuju. Kada je zimski turizam u pitanju ja ne bih rekla samo zimski turizam jer Divčibare su zaista takva turistička destinacija koja zaslužuje da bude nazvana destinacijom za čitavu godinu što ona i jeste. Do sada  Divčibare najviše privlače domaće turiste, a ove godine su u prvih deset meseci imale porast od čak 42 posto u broju ostvarenih noćenja, koje su domaći gosti realizovali, a takođe vaučeri su dosta tome doprineli. Veliki broj smeštajnih kapaciteta se prijavio za podelu vaučera, tako da i u narednoj godini očekujemo da se taj trend nastavi i da se više smeštajnih kapaciteta prijavi i da još više naših sugrađana iskoristi i tu mogućnost da kroz vaučere boravi ovde na Divčibarama. Veliko mi je zadovoljstvo što mi je pripala čast da mogu da otvorim jel zvanično ovu stazu ali bih pre toga htela da se zahvalim lokalnoj samoupravi, gradonačelniku što je prepoznao turizam kao izuzetno značajan za ovaj kraj i što ne samo što ulaže veća sredstva već što ulaže veliki napor i energiju da Divčibare zaista postanu ono što stvarno jesu, a to je jedno od najposećenijih mesta za zimski turizam.Takođe moram da naglasim da i javno privatno partnerstvo koje je realizovano na ovoj stazi je odličan primer kako može i kako treba da se radi i ubuduće ne samo na Divčibarama nego i u ostalim turističkim centrima. Koristim ovu priliku da poželim srećan rad i Divčibarima, ovoj stazi i da vas pozovem da uživate u svim ovim snežnim čarolijama koje nam predstoje“, istakla je Labović i proglasila ski stazu zvanično otvorenom.

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović i Miodrag Maksimović su svečanim presecanjem vrpce označili početak osvežavanja ski staze Crni vrh.

Otvaranju ski staze prisustvovali su osim Marije Labović, direktorke Turističke organizacije Srbije  i Ljubomir Aksentijević, posebni savetnik potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja  i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, Milan Stevanović Piksel, član nadzornog odbora JP „Skijališta Srbije“ kao i mnogi drugi gosti.

Izvor – www.valjevo.rs

Novi sneg na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Od juče pre podne do sada je na Divčibarama palo 25 centimetara snega. Svi prilazi Divčibara su prohodni, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja. Za sve aktuelne informacije o visini snega, vremenskim uslovima, stanju na ski stazama pratite našu Facebook stranicu www.facebook.com/divcibare.

Dva nova ski lifta na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Ove zimske sezone turistička ponuda na Divčibarama biće bogatija za još dve male ski staze za početnike zahvaljujući ski školi Bambino.

Prva mala ski staza se nalazi ispod hotela Maljen i na njoj je postavljen ski lift sa kanapom za početnike u skijanju. Druga nova ski staza se nalazi kod konačišta „Heba“ i takođe je opremljena ski liftom sa kanapom.

Ova dva ski lifta će doprineti raznovrsnijoj ponudi, a Divčibare će biti još atraktivnije za skijaše tokom zimske sezone.

Završni radovi na glavnoj ulici na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Na Divčibarama su u toku završni radovi na asfaltiranju glavne Valjevske ulice. Radovi se izvode u dužini od 2,2 kilometra od benzinske stanice do restorana Vidik i obuhvataju kompletnu rehabilitaciju i asfaltiranje kolovoza i izradu trotoara sa desne strane iz pravca Mionice.

Ukupna vrednost radova koju izvodi Javno preduzeće Putevi Srbije u ovoj godini iznose 60 miliona dinara. Prema prvobitnom projektu, pored ovih radova bila je planirana i izgradnja trotoara sa leve strane, javna rasveta i sanacija tri mosta u centru Divčibara, ali je zbog nedostatka sredstava to odloženo, nadamo se, za sledeću godinu.

Ipak, i ovi radovi su veoma značajni i u velikoj meri će doprineti uređenju, atraktivnosti i daljem razvoju planinskog centra Divčibare.

Divčibareinfo

 

Vikend balansologije

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Za vikend, 30. oktobra i 1. novembra na Divčibarama će se održati “Vikend balansologije”.

Zbunjeni ste konstantnim nametanjem koncepta „budite u balansu”, a život Vam izgleda kao koncept „svakodnevnog haosa”. Vodimo vas na Divčibare, hotel „ Heba“, savršeno mesto za susret sa sobom.

Program čine transformacione radionice na temu različiti nivoi postizanja balansa Tatjana Glumac, predavanja na temu ciklične promene u prirodi i njihov uticaj na nas, individualne akupunkturne tretmane Sanja Mančić i vođene šetnje u okviru kojih ćemo raditi različite tehnike vizualizacije, meditacije, reikija Marija Majstorović.

Kontakt :
Tatjana Glumac
telefon: 064 1 36 36 72

Marija Mastorović
telefon: 062 505 999

Počela rekonstrukcija Valjevske ulice na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Na Divčibarama konačno radovi!

Počeli su radovi na rekonstrukciji Valjevske ulice na Divčibarama u dužini od 2,2 kilometra od benzinske stanice do Vidikovca. Prema informacijama sa terena za sada je u planu rekonstrukcija kolovoza i izgradnja trotoara sa desne strane iz pravca opštine Mionica. Planirano je da radovi traju mesec dana.

Podsetimo, po obećanjima direktora JP «Putevi Srbije» Zorana Drobnjaka iz maja meseca, bila je planirana kompletna rekonstrukcija koja je podrazumevala izgradnju ulice širine 5,5 metara sa dva trotoara širine dva metra, kišnom kanalizacijom, uličnom rasvetom i zelenim zaštitnim pojasom, kao i tri mosta – dva u centru Divčibara i jedan kod hotela „Pepa“, što bi se po informacijama do kojih smo došli radilo tek sledeće godine.

Ipak, u Direkciji za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva ističu da će pokušati da urgiraju kod nadležnog ministarstva i Puteva Srbije da se u sklopu sadašnjih radova uradi i javna rasveta i da se rekonstruišu bar dva mosta u centru Divčibara.

Dani gljiva na Divčibarama 2015.

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Dani gljiva se ponovo vraćaju na Divčibare i ove godine će se održati 3. i 4. oktobra.

Pored takmičenja za najbolji gljivarski kotlić, predavanja o gljivama i šetnje po Divčibarama u potrazi za gljivama, planirano je i više pratećih programa: izložba gljiva, izložba ruralnog turizma i domaće radinosti, izložba dečijih crteža, streličarstvo, sokolarstvo, etno-turistička ponuda, gljivarska žurka i drugo.

Organizatori manifestacije su Gljivarsko društvo «Valjevo» i Udruženje građana «Divčibare».

Program manifestacije možete preuzeti ovde»

Za više informacija možete kontaktirati Vukašina Vlajkovića 064/387-63-91 ili Dragića Tomića 064/815-52-24.

Dobrodošli na Dane gljiva na Divčibarama!

Divčibare-objektivom stranca

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Udruženje građana “Divčibare” u saradnji sa Društvom istraživača “Vladimir Mandić Manda”, po prvi put, ove godine na Divčibarama, organizuje, medjunarodni volonterski-foto kamp “Divčibare-objektivom stranca”. Ovom prilikom, u periodu od 08.-20. avgusta, dvanaest mladih ljudi, foto amatera-volontera, imaće priliku, da iz ugla svojih objektiva, snime prirodu, ljude, događaje na Divčibarama.

Foto-volonteri nam dolaze iz Grčke, Poljske, Rusije, Austrije ali ovog puta je novina da ima i volontera iz Srbije. volonteri ce biti smešteni u vikend kućama na Divčibarama, a hraniće se u okolnim ugostiteljskim objektima . Sav snimljeni materijal, ostaće u posedu Udruženja gradjana Divčibare, koje će od tog materijala formirati foto bazu Divčibara. Poslednjeg dana volonteskog kampa u Valjevu, u kafe-Avantura, biće organizovana izložba fotografija “Divčibare objektivom stranca”, za sve ljubitelje Divčibara, a sve u cilju promocije turističkog mesta Divčibare, u Srbiji i svetu.

Slava i vašar na Divčibarama

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Na praznik Svetog Velikomučenika Pantelejmona u nedelju 9. avgusta 2015. u hramu na Divčibarama, Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski G. Milutin služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju, uz sasluživanje eparhijskog sveštenstva i sveštenomonaštva, kao i pojanje Dečjeg crkvenog hora “Hadži Ruvim” predvođenog dirigentom Vanjom Dragojlović i duhovnikom protonamesnikom Brankom Čolićem. Ovogodišnji domaćin slave bila je porodica Ilić, vlasnici poznatog divčibarskog Hotela “Pepa”. Za narednu godinu kolač su preuzeli članovi porodice Vujić iz Valjeva.

Praznik Svetog Velikomučenika Pantelejmona dan je tradicionalnog vašarskog okupljanja meštana Divčibara, ali i brojnih vikendaških namernika i gostiju iz cele Srbije. Svečana slavska trpeza priređena je u Hotelu “Pepa”. Podsećanja radi, Hram Svetog Pantelejmona na Divčibarama osvećen je 2001. godine. Time su Divčibare postale prva planinska banja u kojoj je izgrađena pravoslavna bogomolja.

11845159_1162088260484988_6473227373528267949_o  11807267_1162088923818255_6458678443432249358_o 

Međunarodni volonterski kamp „Divčibare objektivom stranaca“

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

U periodu od 8. do 20. avgusta 2015. godine na Divčibarama će biti realizovan međunarodni volonterski kamp „Divčibare objektivom stranaca“ u organizaciji Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ i Udruženja građana „Divčibare“. Tokom kampa volonteri iz Evrope i sveta će fotografisati ljude, arhitekturu, ugostiteljske objekte, celu planinu Maljen, prilaze planini iz pravca Mionice i Kosjerića itd. Od snimljenog materijala će biti napravljena foto baza koja će biti dostupna na sajtu www.divcibareinfo.com kao i na sajtovima gradova i opština koje gravitiraju Divčibarama u  svrhu promocije divčibarskih lepota.

Za ovogodišnji kamp na Divčibarama vladalo je veliko interesovanje i u njemu će učestvovati trinaest volontera iz Rusije, Grčke, Španije, Poljske, Čilea, Nemačke i Srbije.

Planirano je da se poslednjeg dana kampa u okviru „Tešnjarskih večeri“ u prostorijama Društva istraživača organizuje izložba pod nazivom „Divčibare objektivom stranaca“, koja će nakon toga biti stalno postavljena na Divčibarama kako bi turisti mogli da je pogledaju.

divcibare-objektivom-stranaca

Iznajmljivanje bicikala

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Novo u ponudi Vile Plamenac – Iznajmljivanje bicikala

Bilo da ste avanturisti ili da volite da uživate u laganom pešačenju u prirodi, vožnja bicikala je najbolji način da upoznate Divčibare iz drugog ugla. Planinski vazduh, četinarska šuma, netaknuta priroda i fizička aktivnost su samo neki od razloga da vožnjom bicikala obogatite Vaš odmor u Vili Plamenac.

CENOVNIK:
1h – 200 RSD
3h – 500 RSD
Ceo dan – 1000 RSD

bicikle-01    bicikle-02    bicikle-03

Kompletna rekonstrukcija glavne ulice na Divčibarama do kraja godine

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Prema najavama direktora JP „Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka, predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i zvaničnika grada Valjeva glavna ulica na Divčibarama će biti potpuno rekonstruisana do kraja godine. Sredstva su obezbeđena i moguće je da će radovi početi već u avgustu, ali najkasnije do oktobra.

Manifestacija za dušu “Lekovitim stazama Maljena”

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Termin održavanja: 6. jun 2015.

Udruženje građana “Divčibare” zajedno sa “Udruženjem Domaćina” Valjevo i Društvom Istraživača “Vladimir Mandić-Manda” Valjevo, organizuje, manifestaciju edukativnog ali i praktičnog karaktera, za sve ljubitelje prirode, ljude dobre volje, sve one koji vole Divčibare, šetnje, čist vazduh, lekovito bilje, zdravu hranu…

Prvomajski praznici na Divčibarama!

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

I ove godine veliki broj posetilaca je boravio na Divčibarama za prvomajske praznike. Ipak, opšti utisak je da je na divčibarskim livadama i pašnjacima bilo dosta manje posetilaca koji su bili raspoloženi za zabavu i roštilj, a da su gosti mahom boravili u hotelima, konacima, vilama, vikendicama… Prethodnih godina, uobičajena slika za prvomajski uranak bila je velika gužva na divčibarskim livadama i tražilo se mesto više za parkiranje vozila i postavljanje šatora i roštilja.

Manifestacije na Divčibarama u 2015.

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Manifestacije na Divčibarama u 2015. godini

Udruženje građana „Divčibare“ je u 2015. godini pokrenulo realizaciju nekoliko sopstvenih projekata ili projekata u saradnji sa drugim udruženjima. Planirano je održavanje nekoliko manifestacija i događaja koji bi trebalo da upotpune turističku ponudu Divčibara.

Jun –  Manifestacija  Lekovitim stazama valjevskih planina
Subota 6. jun na Divčibarama. Manifestacija „Lekovitim stazama valjevskih planina“ se organizuje u saradnji sa Udruženjem domaćina „Valjevo“. Planirano je više predavanja na temu lekovitog bilja, pravila branja i pripreme čajeva. Obilazak divčibarskih polja i pašnjaka sa stručnim vodičima i branje lekovitog bilja. Pravljenje divčibarskog narodnog čaja.
Nedelja 7 jun, domaćinstvo Mila Obradovića, Podbukovi, Divčibare. Kulturno-umetnički program, predavanja, branje lekovitog bilja.

Avgust – Manifestacija Volonterski kamp – Divčibare objektivom stranca”.
Volonterski kamp je zakazan za period od 8-20. avgusta. Foto-volonteri iz Evrope i sveta dolaze na Divčibare i fotografišu predele, ljude, događaje… Izložba fotografija i izrada kratke fotomonografije Divčibara.

Oktobar – Manifestacija Šareni oktobar-Divčibarska oktobarska manifestacija”.
Manifestacija „Dani gljiva“ se ponovo vraća na Divčibare u organizaciji Gljivarskog društva iz Valjeva i Udruženja građana „Divčibare“ i zakazana je za prvi vikend oktobra. Planirana je i organizacija manifestacije „Foto safari“, kao i trke preživljavanja u saradnji sa organizacijom „Wild Serbia“.

Na Divčibarama aprilski sneg!

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Danas na Divčibarama pada sneg. Prema prognozi meteorologa povremene snežne padavine na Divčibarama mogu se očekivati do utorka 7 aprila. Trenutna visina snega iznosi oko 15 cm. Temperatura će se narednih dana kretati od -1 do 8 stepeni celzijusa. Saobraćaj ka Divčibarama se odvija nesmetano. Preporučuje se oprezna vožnja.

Pratite uživo kameru sa Divčibara na našem internet portalu www.divcibareinfo.com

Volonterski foto kamp

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Volonterski foto kamp-Divčibare objektivom stranca

08-20.avgust 2015. godine

Udruženje građana „Divčibare“ prvi put u okviru svojih aktivnosti organizuje međunarodni-volonterski kamp naziva „Divčibare objektivom stranca“. Naime, udruženje građana će ovom prilikom biti domaćin dvanest foto-volontera koji će tokom kampa fotografisati divčibarske predele, ljude, arhitekturu, običaje…

Foto kamp bio bi pokretač jedne stare ideje koja nam dolazi od “Udruženja Domaćina”, a to je foto safari. Naime volonteri-amateri bi sve vreme kampa, obilazili planinu Maljen i Divčibare, što pešice što našim terenskim vozilima i fotografisali nepregledne šume  i bistre vodotoke, prelepe krajolike Maljena. Značaj ovakvog foto-safarija za regionalne i globalne turističke veze ne treba  ukazivati, on je očigledan. Na ovaj način svet, koji još uvek ne dovoljno prepoznaje Srbiju kao turističku destinaciju, imao bi priliku da se upozna sa našim turističkim prednosti jer jedna slika govori više od hiljadu reči.

U toku kampa bio bi sređen i izložbeni prostor koji bi mogao da se pretvori u pravu foto galeriju sa stalnom postavkom njenih osnivača-tj. ovogodišnjih volontera. U toj našoj galeriji poslednjeg dana kampa bi  bila otvorena izložba fotografija-Divčibare objektivom stranca, koja bi tu ostala trajno postavljena, a na samoj izložbi bi bila predstavljena, u štampanom izdanju, fotomonografija sa najboljim fotografijama volontera i pričom o osnivanju ove galerije i njenim fotografima.

Sav snimljen materijal ostaje u okvirima foto baze Divčibare i koristiće isključivo u promociju turističke destinacije „Divčibare“

U mesecima koji slede obaveštavaćemo Vas o razradi i realizaciji ove naše ideje…

Ski vikend

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Ne propustite SKI VIKEND na Divčibarama! Trenutna visina snega je preko 50cm! Za vozila je obavezna zimska oprema.
Tokom vikenda će raditi ski staza Centar!

Izdavanje ski opreme i ski škola Bambino: 063/294-490
Pratite web kameru na ski stazi Centar.

Divcibare kamera

Usvojen novi Plan generalne regulacije Divčibara

Postavio administrator, Pripada kategorijama Aktuelnosti

Odbornici Skupštine grada Valjeva na sednici održanoj u petak 27. februara usvojili su izmene i dopune Plana generalne regulacije za turistički centar Divčibare.

Prethodni plan koji je usvojen 2008. godine, pretrpeo je značajne izmene nakon usvajanja Zakona o prostornom planiranju, kao i zbog činjenice da pojedina planska rešenja nisu bila primenljiva, niti su odgovarala stanju na terenu, a destimulativno su delovala na mnogobrojne zainteresovane investitore.

  • Divcibare

  • Divcibare

  • Divcibare

Nekretnine